Kristianstads Champions League-dröm krossad

Kristianstad ledde med 1–0 i paus mot Ajax i Champions League-kvalet.

Men efter tre mål från nederländskorna i andra halvlek är Kristianstads hopp om gruppspel över.

I danska Hjörring avgörs den första av två rundor i Champions League-kvalet. Den spelas som en miniturnering mellan fyra lag på neutral plan.

Kristianstad tog ledningen i den 19:e minuten i semifinalen mot Ajax genom den notoriske målskytten Evelyn Viens i en bra första halvlek.

Ajax kvitterade genom Victora Pelova i den 63:e minuten. Pelova fick en boll i djupled bakom svenskornas backlinje och avslutade mellan benen på Melina Loeck.

Drömläge att kvittera

Det var Ajax som tryckte på för ett segermål i andra halvlek och i den 84:e minuter kom avgörandet. Det var inhopparen Eshly Bakker som efter mindre än sex minuter på planen gjorde 2–1, efter ett fint inspel snett inåt bakåt från högerkanten.

I den 92:a minuten hade Tabitha Tindell ett drömläge att kvittera till 2–2, men avslutet tog på utsidan av burgaveln. Istället kontrade Ajax in 3-1 sekunderna senare genom Chasity Grant som sprang sig fri från halva plan.

Även om Kristianstad inte längre kan nå gruppspel i Champions League kommer de spela match om tredje plats i turnerinen i Hjörring på söndag.