Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mia Carlsson veteran i Kristianstad. Foto: Bildnyrån

Formstarkt Kristianstad kvalar till Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Kristianstad inleder på torsdagen sitt andra Champions League-kval på två år. I en miniturnering i danska Hjörring väntar nederländska ligatvåan Ajax.

– Det blir väldigt spännande. Jag tycker att så som vi spelar nu ska vi inte vara rädda för något motstånd, säger Mia Carlsson, Kristianstadveteranen som kom till klubben redan 2009.

Vinnaren i mötet ställs mot segraren i matchen mellan Hjörring och det tyska Bundesliga-laget Frankfurt.

– Frankfurt är väldigt starka. De har en hel del landslagsspelare, framför allt från Österrike. Samtidigt har de tappat sin målvakt nu till Wolfsburg. Det är klart att det finns fördelar att möta de här lagen som har höstvårsäsongerna. För det kan bli ganska mycket förändringar i trupperna nu under augusti och september, säger Mia Carlsson.

Det lag som går segrande ur miniturneringen får i september avsluta kvalet genom play off-matcher i bäst av två, motståndet lottas den första september. Rosengård och Häcken är redan klara för playoff-spelet i och med att de slutade på första och andra plats i förra årets damallsvenska.

Formstarkt Kristianstad

Kristianstad ligger just nu två i damallsvenskan på samma poäng som ettan Rosengård, dock har serietvåan spelat två matcher fler än ettan. Nio raka vinster har det blivit för KDFF. Ett lag som bara för något år sedan hotades av både nedflyttning och konkurs.

– Jag tror att det beror på att vi har växt organisatoriskt. Vi kanske alltid haft rätt starka trupper men runt omkring har vi växt som klubb, både på ungdomssidan men också organisatoriskt med sport-, klubbchef och medicinskt team. Det har lagts pengar runt omkring istället för på spelartruppen. Man märker det i våra uppladdningar och att allt har blivit så mycket mer professionellt, säger Mia Carlsson. 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.