Glodis Viggosdottir blev matchvinnare. Foto: Bildbyrån

Rosengård vann Skånederbyt – mittbacken matchvinnare

Förhandsfavoriterna Rosengård har inlett damallsvenskan med två raka segrar. Idag slog man Kristianstad med 1-0 på bortaplan i ett Skånederby där mittbacken Glodis Perla Viggosdottir gjorde matchens enda mål.

– Det känns alltid bra att göra mål, säger hon till SVT Sport.

Kristianstad åkte på sin första smäll redan efter sju minuter då deras australiensiska nyförvärv Elise Kellond-Knight tvingades byta på grund av skada.

Den andra smällen kom i slutet av första halvlek och då var det Viggosdottir som styrde in en hörna till matchens enda mål.

– Vi hade pratat mycket om fasta inför matchen så det är skönt att få betalt för det, säger målskytten.

Hemmalaget stod upp bra, men skapade inte många chanser utan det var Rosengård som dominerade matchbilden.

I övrigt är det värt att notera att KDFF:s huvudtränare Elisabet Gunnarsdottir fanns med på bänken, för första gången sedan hon drabbades av bältros, under dagens match.

– Vi spelar inte tillräckligt bra i första halvlek och kommer inte in i vårt presspel som vi vill. De får göra det de är otroligt bra på, säger hon efter matchen.

Kristianstad har förutom Rosengård även mött Göteborg och efter de tuffa matcherna står de på noll poäng. Rosengård har två raka 1-0-segrar.