Clara Markstedt. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Vittsjö vann Skånederbyt – bröt Kristianstads hemmasvit

Uppdaterad
Publicerad

I Skånederbyt såg Vittsjö till att krossa Kristianstads hemmasvit. Efter fyra raka vinster på hemmaplan fick Kristianstad se sig besegrade med 0–3 mot länsrivalen.

Trots flera vassa målchanser i den första halvleken skulle det dröja till den andra halvleken och 50:e matchminuten innan ledningsmålet kom. Då lossnade det rejält för gästerna som genom Ebba Hed kunde göra 1–0. Hennes andra mål för säsongen.

Fem minuter senare var det nytillskottet från Linköping, Tove Almqvists, tur att få presentera sig i Vittsjös målprotokoll. Efter ett välplacerat inlägg från den tidigare målskytten Hed kunde 23-åringen vackert nicka in bollen från straffområdets utkant ner i Brett Marons högra hörn.

Att Kristianstad gick mot sin första hemmaförlust var ett faktum. Hemmalaget hade svårt att få upp spelet och flera slarvpass resulterade i uppgivna spelare ute på planen.

Clara Markstedt kunde sedan utöka ledningen, efter ett onödigt bolltapp av Kristianstad, till 3–0 och därmed sätta spiken i kistan framför en bortasektion som ekade: ”Segern är vår”.

OBOS Damallsvenskan

Kristianstads DFF logo

Kristianstads DFF

0 - 3

Vittsjö GIK logo

Vittsjö GIK

Kristianstads IP, Kristianstad
Publik: 1527
Domare: Tess Olofsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.