Zlatan Ibrahimovic firar ett ligamål mot Cagliari den 11 januari. Foto: Bildbyrån

”Zlatan är en av de bästa anfallarna i historien”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en trög period exploderade Ante Rebic med två mål mot Udinese.

Men störst förtjänst i både hans eget och Milans uppvaknande? Det har Zlatan, anser han.

– Ibrahimovic är en av de bästa anfallarna i fotbollshistorien, säger 26-åringen.

Ett mål på tre matcher. Även om Zlatan Ibrahimovic inte har levererat poäng på löpande band sedan återkomsten till Milan råder det inga tvivel om hur viktig svensken redan är för laget.

Sedan 38-åringen, och ett par andra rutinerade pjäser, anlände har den italienska storklubben spelat en oavgjord match och vunnit tre, cupspel inräknat.

– Ibrahimovic, (Asmir) Begovic, (Simon) Kjær... resultaten visar sig redan. Vi har gjort bra ifrån oss i de fyra senaste matcherna och är nu framme i kvartsfinal i Coppa Italia (den italienska cupen), säger Ante Rebic till den kroatiska sportsajten Sportske Novosti enligt Football-Italia.

”Gjort Milan starkare”

Rebic blev den stora matchhjälten i den dramatiska segern mot Udinese i söndags där han avgjorde i matchens sista minut.

Kroaten, VM-silvermedaljör i Ryssland 2018, har haft det tufft sedan han anslöt på lån från Eintracht Frankfurt förra året och hans två mål i matchen var faktiskt hans första över huvud taget i den rödsvarta tröjan.

Båda hans egen och hela lagets stigande formkurva är till stor del tack vare Zlatan, menar han.

– Ibrahimovic är en av världens bästa anfallare i fotbollshistorien. Han har definitivt gjort Milan starkare. Laget kommer att gynnas av hans erfarenhet och kvalitet på planen.

En ära

Fina ord om den svenske lagkamraten, men Rebic är inte färdig.

– Dessutom, vi känner oss alla bättre med honom och vi alla kommer förbättra oss. ”Ibra” har en positiv karaktär och han för med sig en vinnarmentalitet in i omklädningsrummet. Jag och han pratar mycket, han är en bra kille som ofta hjälper de yngre spelarna med råd. Det är en ära att spela med honom, säger 26-åringen.

Milans nästa match är borta mot Brescia på fredag.

KLIPP: Milan avgjorde med matchens sista spark (19 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.