Kroatien vände efter Kanadas historiska mål

Kroatien vann mot Kanada med 4-1 efter att ha kommit över chocken när Kanada gjorde sitt första mål någonsin i ett VM-slutspel.

– Jag är väldigt glad över det ögonblicket, säger målskytten Alphonso Davies efter matchen.

Redan efter 1.08 sprang sig Alphonso Davies fri i mitten och nickade in Tajon Buchanans precis inlägg och vild glädje utbröt i det kanadensiska laget som firade som om de vunnit hela turneringen. 90 minuter senare var turneringen över för Kanada – som på torsdag möter Marocko i den sista gruppspelsmatchen.

Kroatien använde ett uttalande från Kanadas förbundskapten John Herdman: ”Vi ska köra över Kroatien” som tändvätska.

– Jag får tacka Kanadas förbundskapten för motivationen, säger tvåmålsskytten Kramaric.

Kroatien kom över den inledande chocken och tog över matchen. Det var Andrej Kramaric som klev in i handlingen med hjälp av radarpartnern Ivan Perisic. Bollen spelades in straffområdet, där Kanada helt missat markeringen, och fri från snäv vinkel på vänstersidan gjorde Kramaric inget misstag och satte 1-1.

Fin tunnel inför 2-1-målet

Strax före pausen tog Kroatien ledningen med 2-1 när Marko Livaja fick bollen och satte den i mål med ett precisionsskytte, efter en fin framspelning, en tunnel, från Josip Juranovic.

När Andrej Kramaric gjorde 3-1, hans andra mål, avgjordes matchen. Bollen spelades in från Ivan Perisic från vänsterkanten, den gick över hela straffområdet. Kramaric tog ner bollen med högerfoten och drog den med sig och lade över den på vänstern och klippte kliniskt in bollen. Kramarics bollbehandling var ett utsökt stycke fotbollskonst.

På tilläggstid kontrade Lovro Majer in 4-1 efter att ha kommit fri tillsammans med nyinbytte Mislav Orsic som var osjälvisk och spelade i sidled.

Efter två raka förluster är nu Kanada utslaget.