Foto: Bildbyrån/SVT

Krönikören Therese Strömberg besviken på IFK Göteborgs start: ”Hade högre förväntningar”

Uppdaterad
Publicerad

Bara en seger på tre matcher.

”Bara” oavgjort mot nykomlingen Mjällby i kväll.

Det är en säsongsstart som fotbollskrönikören Therese Strömberg inte tror att man är nöjd med kring IFK Göteborg.

– Det var nog väldigt många som hade högre förväntningar än så här, säger hon.

Mot nykomlingen Varberg förra veckan gjorde IFK Göteborg ett mål sent på tilläggstid och ett mål i slutminuterna. I kväll, mot den andra nykomlingen Mjällby, så var IFK Göteborg bara sekunder från att förlora.

Den starten tror fotbollskrönikören Therese Strömberg inte faller helt i god jord i Göteborg.

– Det var nog väldigt många som hade högre förväntningar än så här inför den här säsongen, med tanke på att de i fjol var med en bra stund innan de tappade lite på hösten. Så då tänkte man att man den här säsongen skulle det verkligen klicka till för Göteborg och många har tänkt att det här är året när de ska ta klivet upp och vara med hela vägen, säger hon i Fotbollsstudion, och fortsätter:

– Än så länge har vi ju inte sett någonting av det, förutom några glimtar här och där. Så det är nog mycket mer som Poya Asbaghi (tränaren, reds anm) vill ha ut av det här laget.

KLIPP: Här kvitterar Göteborg i sista sekunden

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.