Sportchefen Lasse Svensson, till vänster, guldjublar tillsammans med tränaren Mats Gren. Foto: Bildbyrån

”Krya på dig – vi har lagt ner ditt lag”

Uppdaterad
Publicerad

Inte nog med att sportchefen Lasse Svensson drabbades av corona dagen innan hans lag Göteborg FC skulle möta Manchester City i Champions league.

När han hostat och svettat sig igenom julen kom chockbeskedet på telefon från ordföranden Peter Bronsman, att laget skulle läggas ner.

– Det första jag sa var ”du skojar?”, berättar han för Göteborgs-Posten.

Ja, det var en chockartad nyhet som Göteborg FC:s Lasse Svensson fick intryckt i örat när han låg i sjukbädden strax före nyårsafton.

Och inte nog med att styrelsen tagit beslutet om att lägga ner klubbens elitverksamhet, det gjordes nästan två veckor tidigare. Samma dag som Lasse Svensson insjuknat.

Hoppas på övertagande

Han beskriver det som chockartat då. Men så här i efterhand verkar han ha kommit över beskedet, för i Göteborgs-Posten har han en klar åsikt om vad som bör göras med laget. Och det är att en annan förening tar över.

– Hoppet är Blåvitt eller Häcken. Om det är hållbart i längden vet jag inte. Vi behöver en riktig organisation. Klubben kan inte drivas runt av halvideella gubbar. Som det är nu lever jag med det här 24 timmar om dygnet, säger han till tidningen.

Lasse Svensson pekar på att själva spelarmaterialet håller toppklass. Att varenda spelare i truppen håller landslagsklass, men att det inte gäller anläggningen Valhalla IP där laget håller till. Långt därifrån.

– Det är fan ett ruckel. Jag får ringa till anticimex för att det springer råttor i tjejernas omklädningsrum. Kommunen kommer aldrig till skott i arenafrågan, säger han.

KLIPP: Göteborg FC – från guld till nedläggning (29 december 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Göteborg FC – från guld till nedläggning Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer