Kulusevski är tillbaka. Foto: Bildbyrån

Kulusevski och Svanberg återansluter till EM-truppen

Uppdaterad
Publicerad

Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg, som tidigare testats positivt för covid-19, återansluter till EM-truppen. Därmed upplöses ”reservbubblan” i Göteborg där sex spelare varit standby för Janne Andersson.

– De släppte allt för att kunna vara tillgängliga för oss. Det uppskattar vi mycket, säger förbundskaptenen i ett pressmeddelande.

Det var i tisdags förra veckan som beskedet om att Juventusspelaren Dejan Kulusevski insjuknat i corona kom. Två timmar senare meddelande landslaget att även Bolognaproffset Mattias Svanberg testats positivt för covid-19.

Då valde Janne Andersson och landslagsledningen att kalla in sex spelare till den så kallade reservbubblan.

Fotbolls-EM

– Jag brukar säga att fotbollsspelare också är människor och här har vi sex spelare som var på semester, umgicks med sina familjer, några besvikna över att inte blivit uttagna från början, som släppte allt för att kunna vara tillgängliga för oss. Det uppskattar vi mycket, säger Janne Andersson.

Kulusevski och Svanberg är dock inte tillgängliga i kvällens EM-premiär mot Spanien. Exakt när spelarna återansluter är inte satt – de återvänder när de är garanterat smittfria.

– Vi har haft daglig kontakt med både Dejan och Mattias och båda mår bra. Vi har såklart följt de restriktioner som gäller i Sverige och känner oss helt trygga med att killarna kommer tillbaka till oss i truppen så fort de är garanterat smittfria. Av medicinska skäl så kommer båda två att matchas in försiktigt när dom väl är tillbaka, säger landslagsläkaren Anders Valentin.

Beskedet om att Kulusevski och Svanberg återansluter till EM-truppen innebär att den tjugosexmanna trupp som togs ut inför mästerskapet är intakt.

KLIPP: Emil Forsberg: ”Spanien blir en tuff nöt att knäcka” (11 juni 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet