Tottenhams tränare Antonio Conte säger vad han tycker. Foto: Bildbyrån

Kulusevski om kritiken från Conte: ”Jag vet vem jag är”

Uppdaterad
Publicerad

Utslagna ur Champions League och svajiga resultat i ligan. Efter att ha sågat sina spelare och klubb på en presskonferens hänger Tottenhams tränare Antonio Conte löst. 

– Det han sa får stå för honom. Jag vet vem jag är och vad jag lagt ner för jobb, säger Dejan Kulusevski till SVT Sport.  

Dejan Kulusevski har haft en säsong i Tottenham som varit upp och ner. Efter att laget i helgen tappade en 3-1 ledning till 3-3 mot Southampton gick tränaren Antonio Conte ut och kritiserade spelarna och klubben på den efterföljande presskonferensen för en brist på vinnarmentalitet.  

– Det han sa får stå för honom. Jag vet vem jag är och vad jag lagt ner för jobb. Jag kan se mig själv i spegeln och vet att jag gör mitt bästa även om det inte räcker till alla gånger, säger Kulusevski.  

Herrlandslaget i fotboll

Hur är det när ens tränare går kritiserar sina spelare offentligt? 

– Han är inte nöjd och det får vi acceptera. Men det får stå för honom. Jag ger alltid allt för klubben jag spelar i.  

Mycket talar för att han får sparken nu. Hur ser du på det? 

– Det är som livet. Vi får se vad som händer. Han har varit viktig för min karriär och kommer vara en stor person i min fotbollskarriär. Om det händer kommer det vara tråkigt, men som fotbollsspelare måste du vara redo för allting, säger Kulusevski.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet