Dejan Kulusevski med Romas Leonardo Spinazzola. Foto: Bildbyrån.

Bara oavgjort för Kulusevskis Juventus

Trots två mål av Cristiano Ronaldo blev det ”bara” 2-2 (1-2) för Juventus borta mot Roma. Hemmalaget ledde två gånger men kunde inte knyta ihop säcken. Juventus svensk Dejan Kulusevski fick 84 minuter och gjorde en godkänd insats.

Kulusevski fick förtroendet att ta hand om Juventus fasta situationer och var med mycket i spelet. Men det var Roma som fick matchens första stora möjlighet då Henrikh Mkhitaryan dribblade sig fri och sköt hårt rakt på Wojciech Szczesny i Juventusmålet.

Juventus fortsatte att föra spelet, men Roma var inte ofarligt. Efter en halvtimme träffade bollen Juvebacken Ardien Rabios arm och domaren dömde straff. En straff som Jordan Veretout med lite tur sköt in till 1-0.

I 43:e minuten var det dags för nästa straff efter en ny hands. Den här gången var det Juventus som fick den. Ronaldo gjorde inget misstag utan la in den till höger om målvakten.

Kom tillbaka en andra gång

Roma replikerade nästan direkt då Jordan Veretout tog emot bollen och placerade in 2-1 alldeles i slutet av halvleken.

Efter tio minuter i den andra halvleken fick Romas Edin Dzeko en gyllene chans att avgöra matchen. Men han sköt utanför i fritt läge. En stund senare brände han ett lika bra läge, men då sköt han rakt på målvakten.

Sista halvtimmen fick Juventus spela med 10 man då Adrien Rabiot fick sin andra varning. Men det hindrade inte Cristiano Ronaldo att kvittera på nick. Roma låg på under de sista 20 minuterna för att få till ett segermål, men utan att lyckas.

KLIPP: Dejan Kulusevskis drömstart: Första målet redan efter 13 minuter (20 september 2020)