Dejan Kulusevski under mötet med Portugal. Foto: Bildbyrån

Kulusveski: ”Det är synd att det blev så jättestort”

Uppdaterad
Publicerad

Dejan Kulusevski fick inte spela från start mot Frankrike i lördags och efter matchen sade han att han var ”chockad”. Det blev en stor debatt och Zlatan Ibrahimovic kallade landslagsledningen för ”inkompetenta”. Nu uttalar sig huvudpersonen om situationen.
– Jätteförstorat, säger han på presskonferensen efter 2-0-förlusten mot Portugal.

Kulusevski fick alltså inte starta mot Frankrike och uttalade sig om det efter matchen.

– Jag blev chockad då jag tyckte att det känns jättebra på träningarna, sade han till TV4.

Det fick i sin tur Zlatan Ibrahimovic att gå ut på Twitter.

”Vilket jävla skämt. Ytterligare ett bevis. Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll”, skrev han och delade Aftonbladets artikel där förbundskapten Janne Andersson reagerade på det hela.

Själv vill Kulusevski avdramatisera det hela.

– Jag tycker att det var konstigt att det blev stort som det blev fel. Jag lärde mig något nytt av det. Jag är 20 år och jag har lärt mig något, säger han på presskonferensen efter Portugalförlusten.

Hur påverkade det dig?

– Faktiskt ingenting. För det är inget jag kan påverka. Jag kan påverka det jag gör på fotbollsplanen. Jag vill bara spela fotboll och bli bättre. Laget påverkades inget, men jag tycker det är synd att det blev så jättestort.

Vad säger du om Zlatans tweet?

– Zlatan, jag ser upp till honom absolut. Det han har gjort är otroligt och jag är tacksam över det han har gjort för svensk fotboll. Men jag kan inte kommentera det han säger. Det får han stå för. Det är Zlatan. Jag vet inte vad jag ska säga.

Matchen mot Portugal var Kulusevskis första från start i a-landslaget och då mötte han sin nya lagkamrat Cristiano Ronaldo.

– Jag var glad och stolt. Första starten i landslaget. Otroligt kul. Det var väldigt viktigt att starta eftersom man måste bli bekväm. Otroligt kul att spela med nya lagkamrater. Tråkigt att vi förlorade, men jag tyckte det var bra i första halvlek tills vi fick rött kort, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer