Kungsbacka åker ur damallsvenskan – hoppet lever för Djurgården

Räkna inte bort Djurgården i den damallsvenska bottenstriden än.

Hoppet om förnyat kontrakt lever efter en oerhört efterlängtad seger hemma mot Kungsbacka med 3–0.

Vinsten var ”Blårändernas” första på nästan tre månader.

Inte en enda seger på elva matcher i damallsvenskan i fotboll – då tog Djurgården en högst nödvändig trepoängare hemma mot tabelljumbon Kungsbacka.

Efter en mållös första halvlek på Stockholms stadion visade trotjänaren Mia Jalkerud vägen när hon i den 57:e minuten satte 1–0 på straff.

Knappt tio minuter senare var det dags för nästa måljubel då Irma Helin höll sig framme och gjorde 2–0.

Det blev till slut en bekväm 3–0-seger för Djurgården efter att Tilde Lindwall fastställt slutresultatet i den 82:a minuten.

I och med detta tog ”Blåränderna” sin första vinst sedan den 20 juli (1–0 mot Limhamn/Bunkeflo). Förlust i dagens möte med Kungsbacka hade inneburit ett glapp på fyra poäng, med en match mer spelad, till tiondeplatsen på säker mark. Nu är avståndet i stället bara en pinne till Limhamn/Bunkeflo som tar sig an Eskilstuna på bortaplan på söndagen.

För Kungsbackas står det nu klart att laget åker ur damallsvenskan och får rikta in sig på spel i elitettan till nästa säsong.