Kungsbacka tog sin första seger för säsongen Foto: TT Nyhetsbyrån/Arkiv

Kungsbacka tog sin första seger för säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Det skulle vara en säker trea för Linköping. Men efter ett rött kort och två sena mål kunde Kungsbacka vända till 2-1 och ta sin första seger för säsongen. Stor matchhjälte blev Sara Nilsson som stod för båda hemmalagets mål.

Det var ett Nilla Fischer-löst Linköping som tog sig till Kungsbacka för att hämta hem tre pinnar hem till Östergötland. Trots Fischers frånvaro så var det ett stjärntätt Linköping som i stället tappade en 1-0-ledning i matchens sista minuter.

Linköping tog ledningen

Linköping var starkast inledningsvis och trots ett rött kort i den 31:e minuten på Linn Bogren så skulle man också ta ledningen i början av den andra halvleken genom Frida Leonhardsen Maanum. Efter en tilltrasslad situation i straffområdet kunde Lina Hurtig, liggandes, spela fram bolllen till en fri Leonhardsen Maanum som enkelt kunde skicka in en bredsida från nära håll och 1-0 till gästerna.

Kungsbacka som senast kom ifrån en 6-0-torsk i västkustderbyt mot Göteborg stack upp i sporadiska attacker men det var det decimerade Linköping som var närmare ett ledningsmål än Kungsbacka en kvittering.

Sen vändning för hemmalaget

Sara Nilsson skulle dock kvittera. I den 89:e fick anfallaren ett inlägg in i straffområdet som hon först kontrollerade fint och sedan använde sin styrka för att hålla undan Linköpingsbacken innan hon kunde skicka 1-1 bakom Matilda Haglund i Linköpingskassen.

Men det var inte slut där. I matchens sista minut fick Sara Nilsson läget igen. Efter en Linköpingsbrytning hamnade bollen turligt hos Nilsson i straffområdet som drog till direkt. Haglund i bortamålet var på bollen men trots det smet bollen in och vild glädje bland Kungsbackaspelarna.

Linköping tappar i och med förlusten viktiga poäng i toppstriden och ligger nu åtta poäng bakom ledande Rosengård. Kungsbacka däremot tar upp kampen i botten och knappar in på ett formsvagt Djurgården.

OBOS Damallsvenskan

Kungsbacka DFF logo

Kungsbacka DFF

2 - 1

Linköpings FC logo

Linköpings FC

Kungsbacka
Publik: 249
Domare: Sara Persson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.