Kungsbacka DFF kämpar för att få ihop ett lag och en styrelse till kommande säsong. Foto: Bildbyrån

Bakslaget för Kungsbacka: ”Hela styrelsen har avgått”

Uppdaterad
Publicerad

Gårdagens glädjebesked var att Kungsbacka DFF fortskrider som förening efter ett extrainsatt årsmöte. Nu kommer bakslaget. Under det senaste dygnet har samtliga aktiva styrelsemedlemmar valt att avgå – och den sjunde väntas göra det på kommande årsmöte.

– Alla har efter en del betänketid kommit fram till samma sak. Vi tror inte på projektet, säger Kungsbackas före detta ordförande Johan Johqvist till SVT Sport.

Under gårdagen kom beskedet att Kungsbacka DFF räddades från nedläggning under ett extrainsatt årsmöte. Medlemmarna röstade då igenom en fortsatt verksamhet för klubben. Åtta personer var för att klubben skulle leva vidare, fem ville ha en upplösning och en person röstade blankt.

Samtidigt meddelade ordförande Johan Johqvist att han avgick. Men han var inte ensam.

Nu kan SVT Sport berätta att han inte var ensam att avgå utan att samtliga verksamma styrelsemedlemmar lämnat sina ämbeten.

– Hela styrelsen har avgått. Vi är totalt sju i styrelsen men sex har avgått. Den sista som är kvar har aldrig deltagit kan man säga. Han blev satt i en omöjlig situation när han valdes in och kommer också att hoppa av under det ordinarie årsmötet, säger Johan Johqvist till SVT Sport.

Vad är det som gör att alla hoppat av?

– Alla har efter en del betänketid kommit fram till samma sak. Vi tror inte på projektet helt enkelt. Nu togs beslutet att föreningen ska leva vidare och då måste man ta hit både spelare och ledare. Då krävs det pengar.

Så vad sker nu?

– Det är skrivet i stjärnorna. Jag kan tycka att medlemmarna som röstade igenom att klubben skulle fortsätta borde kliva fram och ta tag i situationen. Det är mycket som ska göras nu.

Den 22 februari är datumet som Kungsbacka ska ha ett lag färdigt för spel mot Kristianstad i Svenska cupen. I dag står en spelare under kontrakt.

– Få en trupp är rimligt men sen att spela svenska cupen det är en annan sak, säger Johqvist om möjligheterna att få ett lag spelklart tills dess.

Elitettan startar den 4 april.

Kungsbackas styrelse avgår – förre ordföranden: ”Orken är borta”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.