Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kurt Hamrin och Agne Simonsson minns tillbaka på VM 1958: ”Ingen i hela Sverige trodde vi skulle gå till final” Foto: Marcus Ericsson / BILDBYRÅN

Kurt ”Kurre” Hamrin död – dela dina minnen av fotbollslegendaren

Uppdaterad
Publicerad

Kurt ”Kurre” Hamrin blev 89 år gammal. Dela dina minnen av fotbollslegendaren i chatten nedan.

Kurt ”Kurre” Hamrin död – dela dina minnen av fotbollslegendaren

Bengt • Laget tränade på Lillsved Värmdö av J Rainer och blev förbjudna att spela krocket pga. olycksrisken.
Första målet gjordes av sverige är inte säker vem som gjorde målet. Och inget lag som gjort första målet hade vunnit VM.
Vilken fest det var Brasilien vann och vi fick silver. Det glömma jag aldrig. Kurre var min stora idol. Tack. Bengt 83

Leif Mayer • Nu är dem borta - alla legendarer - vi minns vår ungdom med Kurre, Lidas, Gren å Nacka - alla lika stora petsonligheter å förebilder för oss grabbar. Vila i frid vår vän !

lillbrorsan • 89 år är en aktningsvärd ålder att uppnå, de flesta av vi vanliga dödliga får arbeta ihjäl oss innan och aldrig ens uppleva 70 årsdagen.
Må han vila i frid och försoning.

Gabreal Chaabo • Vila i frid 🙏🙏

Leffe • Kurre Hamrin minns man, hans 3 - 1 mål mot
Västtyskland var fantastiskt. Lite bortglömd
efter VM 1958, men för de som har fotbolls fans från 1950 - 60 talet kommer ihåg honom. Fiorentina var nog hans lag, som man förknippade honom med och förstås AIK där han blev stor. 1958 års VM lag som Sverige vann silver med anser jag var Sveriges bästa VM lag någonsin.
Vila i frid ”Kurre” You will never be forgotten”

Åke Edman • Jag är för ung för att minnas VM-målet 1958 mot Västtyskland. Men Hamrins kvittering i slutet på bortamatchen 1965 i VM-kvalet mot samma land är ett starkt minne hos mig. Det var f.ö. nära att Sverige kvalificerade sig till VM 1966, men blivande finalisterna Västtyskland vann kvalet knappt - Sverige förlorade hemma med 2-1, efter att ha varit i ledningen. Hamrins betydelse för det svenska landslaget under VM 1958 är ju väl känd. Men landslaget tillhörde utan tvekan de främsta i världen ända fram till 60-talets mitt - och Hamrin var tongivande. Hamrin är dessutom ett stort namn i Italien - och särskilt när jag talar med folk från Florens får jag detta kraftigt understruket.

Lasse R • Jag var på Nya Ullevi och såg matchen. Hamrin, Grenoli, Nacka, Bosse Larsson och Zlatan är våra största genom tiderna. RIP

Ina • Sorgligt. Han var ju SÅ stor. En av de däringa största svenska spelarna, känd för så gott som hela svenska folket.

Sven • Lirarnas Lirare har gått vidare
Större föredöme i hur världens bästa lek kan utföras är svårt att finna i nutid

Ole • Den tekniska fotboll är blivit mindre i dag, det är den fysiska prestationsförmågan som blir prioriterat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.