Zlatan hattrickhjälte i Galaxys jättekross

Zlatan Ibrahimovic sköt LA Galaxy ett steg närmare slutspelet tidigt i morse.

Men sitt hattrick i storsegern, 7–2, hemma mot Kansas City är han nu den som gjort flest mål för klubben någonsin under en säsong, 26 stycken.

– Om man bara kollar på resultatet kanske man tror att det var en enkel match, men det var det inte, säger Zlatan Ibrahimovic till SVT Sport efter matchen.

– Det var en bra match. En match som vi behövde vinna, speciellt efter hur det gick i vår förra match. Vi behöver alla poäng vi kan få för att ta oss till slutspel, säger Ibrahimovic.

Den svenske anfallaren visade tidigt att han var på spelhumör med två farliga lägen på nick redan under den första kvarten.

Snöpligt nog för hemmalaget var det Kansas City som tog ledningen i den 24:e minuten efter en misslyckad rensning i eget straffområde.

Men efter en halvtimme fick Ibrahimovic chansen att utjämna från straffpunkten. Efter att ha gjort mål på samtliga tio försök i sin MLS-karriär stegade han den här gången fram – och missade.

Förvaltade egen straffretur

Tim Melia kastade sig åt rätt håll och räddade snyggt, men oturligt nog för målvakten hamnade returen mitt framför fötterna på Zlatan som enkelt slog in kvitteringen.

Publikfavoriten bjöd på fina instick, klackar och hade flera avslut på mål. När han från nära håll skickade in 3–1 tidigt i den andra halvleken var jublet från läktaren öronbedövande.

Men det skulle komma mera.

Galaxy bjöd på målkalas i andra halvleken och i den 85:e minuten fullbordade Ibrahimovic sitt hattrick när han bombade in 7–1 längs marken. Målet var hans 26:e för säsongen vilket för honom upp på andra plats i skytteligan och innebär klubbrekord, med flest mål för Galaxy någonsin under en säsong.

Zlatan: ”Kanske tror att det var en enkel match”

Efter den tredje fullträffen ställde han sig stilla framför fansen en lång stund och sträckte ut armarna åt sidan i triumf.

– Vi gjorde många mål och om man bara kollar på resultatet kanske man tror att det var en enkel match, men det var det inte. Vi mötte en bra motståndare som spelade väldigt bra fotboll. Första halvlek var bra och jämn men vi var starkare i andra, säger Zlatan Ibrahimovic till SVT Sport.

Just nu på slutspelsplats

Efter totalt sju mål i andra halvlek vann LA Galaxy till sist med 7–2. Det innebär att de just nu femma i konferensen och slåss om en slutspelsplats med fyra omgångar kvar att spela. De sju bästa lagen tar sig till slutspel.

Målskillnaden kan också visa sig bli viktig i kampen om en slutspelsplats, men även där har Real Salt Lake ett knappt övertag.