LA Galaxy överkört – Zlatan rasande efter märklig incident. Foto: Bildbyrån

LA Galaxy överkört – Zlatan rasande efter märklig incident

Uppdaterad
Publicerad

Mot Los Angeles FC briljerade han med ett hattrick. Mot Portland vände historien för Zlatan Ibrahimovic. När hans LA Galaxy blev överkörda av bottenlaget fick publiken uppleva en frustrerad Zlatan vars största påverkan på matchen var ett gult kort och en utskällning av domaren. Galaxy föll med 4-0.

Det svänger rejält för Zlatan Ibrahimovic och hans LA Galaxy just nu. Förra veckan dominerade svensken med ett hattrick när Galaxy besegrade lokalkonkurrenten Los Angeles FC.

Mot Portland, nia i tabellen inför matchen, var rubriken en helt annan. Portland vad bättre och gjorde både 1-0 och 2-0 innan halvtidsvilan.

Och värre skulle det bli för ett frustrerat Galaxy. I stor iver att reducera klev laget fram ordentligt och efter en öppnande passning från Zlatan fick Julio Cascante fritt läge framför mål men Portlands målvakt Steve Clark stod för en fantastisk sidledsförflyttning och räddade – där avgjordes matchen.

Zlatans magiska passning räckte inte

Kort senare varnades en frustrerad Zlatan och Galaxy la allt mer fokus på domaren.

Vid 0-3-underläge rensade inbytte Efrain Alvarez bollen efter att det hade blåsts frispark, bollens bana rätt i ansiktet på en Portland-spelare och domaren valde det röda kortet.

Det fick både flera spelare, inte minst Zlatan att bli rasande och domaren skälldes ut i flera minuter.

Galaxy föll sedan med 4-0 och efter slutsignalen fortsatte domaren att jagas – en frustrerande kväll för Galaxy, som ligger kvar på tredjeplats.

Zlatans gula kort gör att han är avstängd i nästa match mot Atlanta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.