Island vill ha tillbaka Lars Lagerbäck i någon roll, säger nye förbundskaptenen Arnar Vidarsson. Foto: Bildbyrån.

Lagerbäck fortfarande aktuell för Island: ”Pratat med honom”

Uppdaterad
Publicerad

Arnar Vidarsson blir ny förbundskapten för Islands fotbollsherrar.

Men Lars Lagerbäck, svensken som hade jobbet 2011–2016, kan också vara aktuell i en roll.

– Vi har pratat med Lars, säger Vidarsson till isländska fotbolti.net.

Det blir Arnar Vidarsson, 42, som ersätter svenske Erik Hamrén som förbundskapten för Islands herrlandslag i fotboll, meddelade det isländska förbundet på tisdagen.

Men det innebär inte att Lars Lagerbäck, som ryktats vara på väg tillbaka till isländsk fotboll, är helt uträknad.

”Stor erfarenhet”

Den nytillträdde förbundskaptenen Vidarsson säger att han hoppas kunna träffa den 72-årige svensken, som under sin tid som isländsk förbundskapten ledde nationen till sitt första stora mästerskap, inom kort. Vidarsson vill gärna ha in Lagerbäck i någon roll.

– Vi har pratat med Lars. Vi är väldigt taggade på att ha Lars med oss i VM-kvalet. Han har otroligt stora erfarenheter och kvaliteter som tränare. Vi tror att, om Lars är redo att komma och hjälpa oss, kommer det stärka hela miljön runt hela landslaget, säger Vidarsson till fotbolti.net, rapporterar TV4:s Fotbollskanalen.

Fick sparken

Lagerbäck fick sparken som förbundskapten för Norges landslag i början av december, men har hög status på Island. Isländska medier har tidigare rapporterat att flera bärande spelare i Islands landslag uttryckt en önskan att få tillbaka svensken.

KLIPP: Se Besiktasstjärnans läckra ”Zlatan-mål”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.