Lars Lagerbäck och Alexander Sörloth har lagt bråket bakom sig. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lagerbäck och Sörloth har löst konflikten

Uppdaterad
Publicerad

Det har stormat i det norska fotbollslandslaget efter att förbundskapten Lars Lagerbäck och anfallsstjärnan Alexander Sörloth började bråka då Norge förlorade EM-playoffet mot Serbien tidigare i oktober. Nu har parterna mötts och talat ut.

”Alexander har förstått att kommunikationsformen blev fel”, skriver man i ett pressmeddelande.

Förra veckan berättade Lars Lagerbäck om bråket efter matchen.

”Jag kan ta att det finns oenighet gällande fotboll. Men Alexander kom med anklagelser som inte handlade om hur vi spelar fotboll, som gick ut på att Per Joar Hansen och jag är inkompetenta som tränare både ledarmässigt och fotbollsmässigt”, sade han i ett uttalande från det norska fotbollsförbundet.

”Jag var väldigt kritisk”

Sörloths version av det inträffade skiljde sig lite från Lagerbäcks.

– Jag har aldrig sagt att någon i tränarteamet är inkompetent. Aldrig. Jag har, efter att vi spelare blev ombedda att komma med feedback, sagt att jag varit väldigt kritisk till hur vi förberedde oss inför matchen mot Serbien, svarade han den svenska förbundskaptenen.

Nu har Sörloth, Lagerbäck, Hansen och lagkaptenen Stefan Johansen suttit ner i ett möte för att lösa konfilkten.

”Temperaturen blev för hög”

I ett pressmeddelande skriver man att Sörloth beklagar sättet han uttryckte sig på och att de är eniga om vilka riktlinjer som gäller i landslaget.

De är också överens om att Sörloth inte har kallat tränarna för inkompetenta, men han beklagar att de har uppfattat det så. Nu ska de lägga det hela bakom sig.

”I en prestationskultur ska det vara högt till tak. Den här gången blev temperaturen för hög och diskussionen gick för långt från båda parterna”, skriver man.

KLIPP: Lagerbäcks Norge missar EM – Serbien vann rysaren (9/10)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.