Lars Lagerbäck och Alexander Sörloth. Foto: Bildbyrån.

Alexander Sörloth svarar Lagerbäck: ”Har aldrig sagt så”

Uppdaterad
Publicerad

Den norske landslagsstjärnan Alexander Sörloth svarar nu på Lars Lagerbäck påstående om påhopp på landslagsledningen.

– Jag har aldrig sagt att någon i tränarteamet är inkompetent, säger han till den norska nyhetsbyrån NTB.

Efter Norges förlustmatch mot Serbien i EM-playoff hamnade anfallaren Alexander Sörloth i dispyt med förbundskaptenen Lars Lagerbäck.

Lagerbäck har senare sagt att han aldrig varit med om att spelare gått över gränsen på det sättet.

Nu svarar Sörloth på Lagerbäcks kommentar som skedde i ett uttalande från Norges fotbollsförbund.

– Jag har aldrig sagt att någon i tränarteamet är inkompetent. Aldrig. Jag har, efter att vi spelare blev ombedda att komma med feedback, sagt att jag varit väldigt kritisk till hur vi förberedde oss inför matchen mot Serbien. Även mot de taktiska beslut som togs under vägen, säger han och fortsätter.

– Det står i pressmeddelandet från NFF (Norges fotbollsförbund) att jag inte vill ge några ytterligare kommentarer. Det stämmer inte. Jag ville ta det direkt med berörda personer. När jag förstod att det skulle komma ett pressmeddelande från NFF om vad som hände på ett internt spelarmöte uttryckte jag en önskan om att få se det före det publicerades. Så att jag eventuellt kunde lägga till något. Men det skickades aldrig till mig.

KLIPP: Hård norsk kritik mot Lagerbäck efter EM-missen (9 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.