Följ med landslaget på teambuilding inför VM

Uppdaterad
Publicerad

Inför fotbolls-VM i Ryssland har SVT bevakat landslagets uppladdning på ett lite annorlunda sätt.

I kväll sändes första avsnittet i miniserien ”Laget” där spelarna tävlade i bågskytte – något som fick Sebastian Larsson att tappa humöret.

– Jättefusk, säger Larsson i avsnittet.

Sverige är kanske mer än någonsin beroende av kollektivet för att lyckas i VM. I en serie om fyra delar har SVT Sport på ett lekfullt sätt försökt ta reda på hur bra lagsammanhållningen egentligen är och hur spelarna kan samarbeta under pressade former.

Det är teambuilding på allra högsta nivå. Sveriges fotbollsherrar tävlar med och mot varandra, ledda av Micke Leijnegard, som till vardags programleder Mästarnas Mästare.

Herrlandslaget i fotboll
Emil Krafth spänner bågen. Foto: Bildbyrån

– Det kommer bli oerhört kul! I Mästarnas Mästare utmanar vi ju idrottare som har lagt av, nu får jag chansen att göra något liknande med världsspelare som står på höjden av sina karriärer! Hoppas bara ingen spränger sig..., sa Leijnegard inför inspelningen.

Laget sänds i fyra delar i SVT:s VM-Magasin den 5, 6, 7 och 13 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet