Becky Sauerbrunn och Megan Rapinoe. Foto: Bildbyrån

Lagkamraterna hyllar Rapinoe: ”Hon är världsklass”

Uppdaterad
Publicerad

Efter Megan Rapinoes show mot Frankrike där hon gjorde båda USA:s mål i 2-1 seger så hyllas hon av sina lagkamrater.

– Hon är världsklass. Vi behöver henne, det här laget behöver henne, hon är en sån ledare, säger Crystal Dunn efter matchen.

Redan i den femte minuten satte Rapinoe 1-0 till USA när hon lyckades få in en frispark från dålig vinkel. Och det var inte bara vid målen hon stack ut. Hon var inblandad i det mesta när USA tog sig vidare till semifinal, och blev till slut matchvinnare när hon även satte 2-0 som skulle bli det matchavgörande målet.

– Avsluten är skillnaden. Rapinoe satte frisparken direkt, sedan gjorde vi det svårt för dem att bryta ner oss, säger Becky Sauerbrunn efter matchen.

”De stora matchernas spelare”

Och Sauerbrunn var riktigt imponerad av Rapinoes insats, och att hon gör det i en match som den mot Frankrike, det imponerar på henne.

– Hon är en stjärna. Hon är de stora matchernas spelare, det här är en av de största matcherna i vårt liv. Hon var där för att avgöra den, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.