Degerfors kapten: ”Skönare att ha det i egna händer”

Uppdaterad
Publicerad

Degerfors hade chansen att gå upp till allsvenskan med lite hjälp av Ljungskile. Så blev det inte, men kapten Oliver Ekroth deppar inte.

– Det hade varit blandade känslor då, säger han till SVT Sport.

Degerfors föll mot AFC i Eskilstuna, men kunde ha säkrat det allsvenska avancemanget om Ljungskile tagit poäng mot Jönköpings Södra.

Två timmar efter Degerfors förlust stod det klart att J-Södra vunnit – och därmed får värmlänningarna inte fira den här helgen heller.

När SVT Sport pratar med Degerfors-kaptenen Oliver Ekroth efter matchen, på resturangen Rasta, är han dock inte så missnöjd över det.

– Det hade varit blandade känslor om Ljungskile tagit poäng med tanke på att vi var så jäkla dåliga i dag. Det är mycket skönare att ha allt i egna händer och få lösa det. Vi vill inte förlita oss på någon annan.

”Revanschsugna”

Ekroth hymlar inte om att dagens insats knappast var tillräckligt bra.

– Med tanke på att det inte alls såg bra ut i dag är vi väldigt revanchsugna till nästa match. Vi ska gå ut och vinna. Det är den inställningen vi har inför varje match.

Vad krävs för att ni ska göra det?

– Hårt jobb. Det har lagt grunden till att vi varit så bra i år. Vi kan spela fin fotboll, men det är hårt jobb som gäller. Nu blir det en mörk bussresa hem.

Härnäst tar Degerfors emot Gif Sundsvall. ”Giffarna” förlorade i dag med 6-0 mot Halmstad, som därmed är klart för allsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.