Lämnar toppen för botten. Foto: Bildbyrån

Lämnar serieledaren – klar för Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Defensive mittfältaren Alexander Faltsetas lämnar serieledaren BK Häcken för tabelljumbon Helsingborgs IF.

Skånelaget lånar in 35-åringen för resten av säsongen.

Helsingborg lånar in mittfältskuggen från BK Häcken på ett avtal som sträcker sig säsongen ut.

”HIF är det en stor och fin förening med mycket historia. Jag hoppas kunna bidra med ledaregenskaper, rutin och ett hårt arbete. Jag är en energisk spelare som gillar mycket kamp och visar känslor”, säger han till hemsidan.

35-åringen har haft svårt att ta en ordinarie tröja och står endast noterad för tre inhopp i år.

Med sina 260 allsvenska matcher får Helsingborg gott om rutin. Han har sedan 2017 spelat för BK Häcken men har också representerat Göteborg, Djurgården och Gefle i allsvenskan.

Granqvist om värvningen

Helsingborg ligger just nu på jumboplats och sportchef Andreas Granqvist hoppas Faltsetas hjälper HIF att stanna kvar i Sveriges högstaliga.

”Alexander är en väldigt rutinerad mittfältare med tydliga defensiva egenskaper på mittfältet. Han är en bollvinnare och karaktärsspelare som kommer att hjälpa oss mot vårt mål att säkra det allsvenska kontraktet”.

Helsingborgarna har varit aktiva och tidigare förlängt lånet på Rysslandsproffset Armin Gigovic samt plockat in 32-årige norrmannen Thomas Rogne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.