Nilla Fischer och Pia Sundhage under torsdagens presskonferens. Foto: TT Bild

Landslaget nobbar EM-arenan

Uppdaterad
Publicerad

De blågula spelarna hade problem med den hala gräsmattan under premiärmatchen mot Tyskland. Trots det har man valt att inte träna på morgondagens matcharena inför mötet mot Ryssland.

– Det gäller att prioritera och då väljer vi det här, säger Pia Sundhage.

Morgondagens match mot Ryssland spelas på De Adelaarshorst arena i Deventer, fem mil från landslagets EM-bas i Arnhem. Landslaget har som vanligt haft möjlighet att känna på planen och arenan dagen innan match.

”Tittar på hela bilden”

Men laget har istället valt att stanna på hotellet för att finslipa det sista. Detta trots att gräset i premiären på Rat Verlegh stadion i Breda vållade spelarna problem.

Damlandslaget i fotboll

Varför känner ni inte på matcharenan?

– Av den enkla anledningen att vi tittar på hela bilden. Vi väljer att inte åka hit, det tar tid att vila och vi får mer fotbollssnack. Vi tycker och tror det är viktigt, säger Pia Sundhage

Är det inte viktigt att känna på gräset?

– Det är viktigt, men det gäller att prioritera och då väljer vi det här.

”Vi har rutinen”

Nilla Fischer står bakom lagledningens beslut.

– För mig känner jag att det är skönt att vara på hotellet, få en bra träning och slippa åka emellan. Jag känner att med den rutinen vi har är det inte är några problem att vi inte får känna på gräsmattan till imorgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet