Linda Sembrant, till vänster, är inte med i landslagsturneringen i Algarve. Foto: Bildbyrån

Landslagschefen om Sembrant: ”Ett tufft beslut”

Uppdaterad
Publicerad

Linda Sembrant tvingades vända om och åka hem igen istället för att ansluta till landslaget. Och det var ett tufft beslut för landslaget att stoppa henne på grund av säkerhetsläget kring coronaviruset.

– Det är klart att det var ett tufft beslut, man känner för henne, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors.

På onsdag inleds Algarve cup i Portugal med ett möte med stornationen Tyskland. Men det är utan Linda Sembrant som till vardags spelar i Juventus, och alltså bor i ett av de områdena i Italien som varit utsatta för coronaviruset. Och det var ett sent beslut från landslagsledningen.

– Det är klart att det var ett tufft beslut med tanke på Linda, och man känner för henne, säger Marika Domanski Lyfors.

Damlandslaget i fotboll

Men bortsett från att de tappar en bra spelare och att Marika känner för Linda så var det inget att tveka på.

– Annars var det inget svårt beslut, vi följde de medicinska rekommendationerna, säger hon.

En av nationerna som är med i Algarve är just Italien. Deras taktik när det gäller uttagning av spelare från drabbade regioner skiljer sig. Från Linda Sembrants Juventus har till exempel Italien med tio spelare i truppen. Men det är inget som Domanski Lyfors fokuserar på.

– Vi ser i världen nu att det är väldigt olika rekommendationer, och man tar olika beslut. Så det får vi nog leva med som det är just nu.

Inom truppen är det full tillit till hur det medicinska teamet sköter hotet.

– Nu när vi är här måste vi förlita oss till det medicinska teamet och lita på att de tar de bästa besluten, säger Stina Blackstenius till SVT Sport.

KLIPP: Coronavirusets spridning på 60 sekunder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet