Patrik Ekeng kollapsade under en fotbollsmatch mellan Dinamo Bucharest och Viitorul Constanta. Foto: TT Nyhetsbyrån

Landslagsspelare dog efter hjärtstillestånd

Uppdaterad
Publicerad

Den kameruanske landslagsmannen Patrick Ekeng har dött. Han föll ihop med hjärtstillestånd under en match för sitt Dinamo Bucharest i den rumänska ligan. ”Jag kan inte tro att det är sant. Det är en mardröm”, säger klubbchefen och den tidigare Dinamo-spelaren Ionel Danciulescu.

Mindre än två timmar efter att Ekeng kollapsat under matchen mot Viitorul Constanta på fredagskvällen, dog han på sjukhuset Floreasca, skriver The Guardian. Upplivningsförsöken var förgäves.

Ekeng, 26 år, hade bara varit på planen i sju minuter när han kollapsade i matchminut 70.

– Jag kan inte tro att det är sant. Det är en mardröm. För mig, för laget och för alla Dinamo-supportrar, sa klubbchefen och den tidigare Dinamo-spelaren Ionel Danciulescu.

Laget har drabbats förr

Ekeng har i Europa tidigare spelat för klubbarna Le Mans, Lausanne och Córdoba, och spelat sju landskamper för Kamerun.

Det här är inte första gången Dinamo Bucharest drabbas av en tragedi med hjärtstillestånd. År 2000 föll den dåvarande lagkaptenen Catalin Hildan ihop och dog under en vänskapsmatch.

Enligt sajten Digisport tog det två minuter och 47 sekunder innan Ekeng lyfts in i ambulansen, som påstås ha saknat specialstutrustning och enbart var tänkt att användas för transport.

Skjuter upp cupfinalen

Ingen ligafotboll kommer att spelas i Rumänien under helgen. Det rumänska fotbollsförbundet har beslutat att ställa in alla matcher i de tre högsta serierna till följd av det tragiska dödsfallet.

På tisdag skulle Ekengs klubb spela final i den rumänska cupen, mot CFR Cluj, men finalmatchen är uppskjuten till 17:e maj, enligt TT.

En polisutredning har inletts kring dödsfallet, efter att personal på sjukhuset dit Ekeng fördes larmat om att den behandling Ekeng fick direkt på planen varit undermålig.

Under lördagsförmiddagen sattes en stor banderoll upp av Dinamos supportrar utanför arenan med texten ”Ett hål i vårt hjärta”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.