Amanda Nildén fick lämna planen på bår i mötet med Chelsea. Foto: Molly Darlington / BILDBYRÅN

Men det var inte det enda mörkret för ”Spurs”.

Lagets svenska landslagsförsvarare, Amanda Nildén, blev utburen skadad på bår.

I oktober 2022 drabbades Amanda Nildén av en fotfraktur efter att då blivit utsedd till månadens spelare i Serie A när hon då tillhörde Juventus.

I år gör hon sitt första år i England med sin nya klubb Tottenham, där hon fått speltid i nio matcher så här långt den här säsongen.

Under onsdagens ligamöte med Chelsea var Nildén med från start. Men matchen blev bara en knapp halvlek lång för svenskan som sedan fick kliva av skadad.

Ut på bår

I en bollduell i straffområdet mot Chelseas, Maika Hamano, trampade Nildén snett och grimaserade illa i gräset efteråt. På reprisbilderna kunde man se hur vänsterfoten såg ut att få sig en liten vridning.

Efter att försiktigt testat att stödja på foten, satte sig Nildén ned på gräset igen. Hon blev sedan buren av planen liggandes på en bår, med uppgivet händerna för ansiktet.

Höll nollan

Chelsea vann matchen med 1-0 efter mål från nämnda Maika Hamano. Segern innebär att Chelsea kliver upp i serieledning på samma poäng som Manchester City.

Svenska landslagsmålvakten, Zećira Mušović, stod mellan Chelseas stolpar och höll nollan. Framför sig hade hon landsmaninnan, Nathalie Björn.

Mittfältaren Johanna Rytting Kaneryd blev inbytt med 20 minuter kvar och fick vara med och försvara hem segern.