Kosovare Asllani i Tacons tröja. Foto: Bildbyrån

Landslagsstjärnan om Real Madrids nya satsning: ”Det kan vara lite tufft”

Uppdaterad
Publicerad

Kosovare Asllani är tillsammans med Sofia Jakobsson en av få stjärnor i Real Madrids nya damsatsning som än så länge går under namnet CD Tacón. Den förstnämnda berättar för SVT Sport om utmaningen i att spela med mindre taktiskt skolade lagkamrater.

– Det gäller att ha tålamod, även om det kan vara lite tufft, säger hon.

Asllani berättar om den första tiden i klubben som just nu ligger trea från slutet i den spanska ligan.

– Det har varit mycket nytt, nya intryck och ett helt nytt lag. En stor omställning då man kommer till ett lag som är under uppbyggnad som är i en process till att bli ett världslag. Man måste vara lite realistisk och vara medveten om att det är början av ett lagbygge, säger hon.

Känner du att du var förberedd på att det skulle vara så här?

– Jag var förberedd på det, men sedan är det alltid skillnad att faktiskt vara på plats med de unga spelarna som man kanske är van vid att har en högre taktisk förmåga. Men det är väl lite den spanska stilen, att de är mer tekniska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.