Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zecira Musovic och Magdalena Eriksson är positiva till Nations League Foto: Bildbyrån

Landslagsstjärnorna positiva till Nations League: ”Helt rätt väg”

Uppdaterad
Publicerad

I år spelas första upplagan av Nations League på damsidan.

En turnering som även verkar som kval till OS.

– Jag tror att det är helt rätt väg, säger Magdalena Eriksson till SVT Sport.

Nations League spelas i tre divisioner, varav den översta består av fyra grupper. Segrarna i varje grupp går sedan vidare till ett play off, där två länder kan knipa en OS-plats. Då OS går av stapeln i Paris har Frankrike redan tagit den tredje europeiska platsen.

Landslagsspelarna är positiva till det nya upplägget.

Damlandslaget i fotboll

– Jag hoppas vi får bort matcherna där man vinner med allt för stora siffror, för det gynnar varken publiken eller spelarna. Jag ser också positivt på att det är OS-kval, för då kan man bygga på sikt. Det är inte en färskvara vem som får spela ett så stort mästerskap som OS, säger Zecira Musovic.

”Känns som positiva besked”

Grupperna i Nations League baseras på nationsrankingen, där Sverige vid senaste listan var fyra. Då var England, Frankrike och Tyskland före i listan, som baseras på senaste VM och EM, samt det gångna VM-kvalet.

Magdalena Eriksson menar att beskedet generellt har landat väl.

– Jag har pratat med spelare från landslag som är rankade högt och lågt och det känns som att det är positiva besked för båda. De lägre rankade får en chans att spela sitt spel och inte bara parkera bussen och bli förnedrade. På samma sätt känner de topprankade lagen att man får bra matcher. Också jättekul att vi är högt seedade, det ger oss en bra chans att ta oss till OS, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet