Marcus Lantz lämnar Mjällby efter säsongen. Foto: Bildbyrån

Lantz lämnar Mjällby efter en säsong

Uppdaterad
Publicerad

Mjällby får en ny huvudtränare nästa säsong. Marcus Lantz och den allsvenska klubben har valt att gå skilda vägar.

– Vi har kommit fram till att det är bäst för oss båda om vi inte förlänger över 2021, säger Lantz.

45-åringen kom till Mjällby inför säsongen och har varit med och fört nykomlingen till en sjundeplats i tabellen med tre omgångar kvar att spela.

Kontraktet skrevs på ett plus ett år och nu står det klart att det inte blir någon fortsättning.

Mjällby motiverar på sin hemsida:

”Vi har olika sätt att se på hur vårt arbetssätt ska vara för vår sportsliga organisation i framtiden, och känner därför att det är bättre att vi arbetar vidare på varsitt håll”.

Lantz kommer fortsätta att leda laget de tre sista matcherna.

– Vi är såklart nöjda med det resultat ledarteamet och spelartruppen har åstadkommit på planen 2020. När vi däremot ser framåt och formar den organisation som vi tror är rätt för att vi som klubb ska ta nästa steg, har vi kommit fram till att Marcus arbetssätt inte passar optimalt. Vi väljer därför, i samförstånd med Marcus, att inte förlänga vårt avtal till 2021, säger klubbchefen Fredrik Danielsson i ett uttalande.

Mjällby har vunnit tio matcher den här säsongen och ligger två poäng bakom Hammarby och IFK Norrköping.

– Jag är tacksam och stolt över min tid i Mjällby och det resultat vi åstadkommit. Tillsammans ser vi nu till att få en riktigt bra avslutning på säsongen, säger Marcus Lantz.

KLIPP: Här firar Malmö FF SM-guldet efter slutsignal hemma mot Sirius (8/11-2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.