Sebastian Larsson efter förlusten. Foto: Bildbyrån

Larssons tomhet efter förlusten: ”Spelar ingen roll hur”

Uppdaterad
Publicerad

Ukraina avgjorde med knappa minuter kvar av åttondelsfinalen.

Sverige slogs därmed ut ur EM.

– Spelar ingen roll om det blev ribba, stolpe eller röda kort, säger Sveriges lagkapten Sebastian Larsson till SVT Sport.

Sverige ställdes mot Ukraina i EM-åttondelen. Det blev en tajt, dramatisk och lång historia som gick till förlängning – och det slutade med att Blågult slogs ut ur mästerskapet. Detta efter ett avgörande 2-1-mål av Ukraina med bara minuter kvar av den sista förlängningskvarten.

Den svenska lagkaptenen Sebastian Larsson har svårt att sätta ord på känslorna efter slutsignal.

Fotbolls-EM

– Jag vet inte om jag ska vara ärlig, bara en enorm tomhet och besvikelse, såklart, säger han till SVT Sport.

Sverige var nära ett avgörande i den andra halvleken, men det ville sig inte. Det har dock mindre betydelse i efterhand, menar mittfältaren.

– Vi har åkt ur EM, det spelar ingen roll hur, om det blev ribba, stolpe eller röda kort. Vi står här och EM är slut för vår del. Någon analys känns ganska ointressant.

”Grabbarna sliter heroiskt”

I den 99:e matchminuten fick Sverige ett rött kort efter att mittbacken Marcus Danielson tacklat Artem Besedin. Då blev läget tufft för Sverige – men Larsson hyser beröm över lagkamraternas arbetsinsats.

– Det är klart när vi går ner till tio man handlar det om att överleva. Grabbarna sliter heroiskt där ute. Vi får spelare som spelar på olika positioner. Vi är en man mindre, men jag går tillbaka till det; vi är ute.

– Som jag har sagt så många gånger tidigare, jag är fruktansvärt stolt över det här gänget. Vi vinner och förlorar tillsammans, ingen tvekan om det. Ibland får fotboll bara göra ont ibland också, det här är en sådan stund. Det har varit en ära att bära bindeln för det här laget, men det räckte inte så långt som vi ville.

36-åringen ser dock ett slut på den blågula karriären för egen del.

– Det är mycket som tyder på det, ja. Som jag har sagt genom hela min karriär så har jag aldrig varit en för att sätta definitiva slutdatum, men det vore ingen vild gissning, säger han till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet