Larsson: ”Min första reaktion var inte att springa och fira”

Landslagsveteranen Sebastian Larsson kommer till slut att få spela ett VM. – Man är lite äldre och man reflekterar mer över saker och ting, säger en känslosam Larsson till SVT Sport.

0-0 borta mot Italien i kväll räckte för att säkra en plats i VM nästa sommar.

För Sebastian Larsson – som fått nytt landslagsliv under förbundskapten Janne Andersson – var det mycket känslor efter slutsignalen.

– Min första reaktion var inte att springa och fira. Det blev för mycket liksom.

– Man känner sig känslosam och stolt och glad. Man är ju inte 22 år längre och kan sikta på ett antal VM längre fram. Man är lite äldre och man reflekterar mer över saker och ting. Jag vet inte hur många timmar jag och Granqvist suttit på rummet och målat upp just det här scenariot.

– Vi visste att vi var underdogs och vi slog ur underläge. Vi trodde att vi hade möjligheter men vi förstod att det skulle krävas två hundraprocentiga insatser. Och det får vi ju till. Vi slår ut Italien liksom. Men vi gamlingar har fått ta fram det vi varit med om i andra playoff-matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer