Larsson debuterade som 17-åring i allsvenskan. Foto: Bildbyrån

Larsson klar för Nijmegen

Uppdaterad
Publicerad

Jordan Larsson lämnar Helsingborg. Anfallaren har skrivit på för NEC Nijmegen i nederländska ligan. ”Jag vill tacka alla för tiden i Helsingborg”, säger Larsson.

Helsingborg åkte ur allsvenskan i höstas, efter förlust i kvalet mot Halmstad. Efter degraderingen stormade HIF-huliganer planen och gav sig bland annat på Jordan Larsson med slag.

Nu står det klart att kvalframträdandena blev Larssons sista i Helsingborg. Den 19-årige anfallaren är klar för NEC Nijmegen, just nu tolva i Eredevisie.

”Tack till alla HIF-fans”

”Jag kom hit som 17-åring och fick lära mig väldigt mycket. Tack till alla ledare och lagkamrater som gjort mig till en bättre spelare och människa. Stort tack till alla HIF-fans också”, säger Jordan Larsson till Helsingborgs hemsida.

Jordan Larsson debuterade för HIF i allsvenskan redan som 17-åring och står noterad för 18 mål och 12 assist på 65 tävlingsmatcher. Han gjorde mål i avgörande kvalmatchen mot Halmstad, men två sena mål av Halmstad innebar nedflyttning.

”Önskar honom lycka till”

”Vi har under några säsonger haft nöjet att följa Jordans fotbollsutveckling. Nu när Jordan tagit beslutet att ta nästa steg i sin fotbollskarriär vill vi önska honom all lycka till och den dag han eventuellt väljer att vända tillbaka till Sverige skulle det vara fantastiskt att få se honom i vår tröja och på Olympia igen. Det tror jag inte bara jag utan alla helsingborgare vill se”, säger HIF:s klubbdirektör Mats-Ola Schulze.

I somras debuterade Larsson även i U21-landslaget, och blev då hjälte i EM-kvalet med ett sent mål.

Fakta: Jordan Larsson

Född: 20 juni 1997.

Klubbar: Som junior Barcelona och Högaborg. Som senior Högaborg 2012–2014, Helsingborg 2014–2016 och NEC Nijmegen 2017–.

Landslag: 15 landskamper i U17, fyra i U19 och två i U21.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.