Larsson: ”Måste minska ytorna mot Sydkorea”

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Larsson väntas ta en startplats bredvid Albin Ekdal när Sverige inleder VM på måndag.

– Vi är båda spelare som vill ha boll, säger Larsson om sin mittfältskollega.

Sverige går in i VM på måndag mot Sydkorea klockan 14.00. Som en av de mer rutinerade spelarna så har Sebastian Larsson delat med sig av lärdomar från tidigare mästerskap.

– Vi som har varit med tidigare försöker att dela med oss tidigare erfarenheter, men sedan får man gå till sig själv och veta hur man vill vara förbered inför en match.

– Vi har precis som i kvalet haft snack med Daniel Ekvall, Sveriges psykolog, och det har funkat bra för oss. Folk känner en trygghet att säga det man känner och det man vill.

Tidigt i sin landslagskarriär gjorde sig Larsson känd som högerytter, men de senaste åren har han fått ta steget in centralt i banan. Och Sveriges mest rutinerade spelare i truppen väntas starta centralt tillsammans med Albin Ekdal, en spelare som han känner väl.

– Det är en spelare jag känner mig trygg att spela med. Vi är båda spelare som vill ha boll och som vill vara delaktiga i spelet. Det är viktigt när vi är två mittfältare centralt och ofta möter tre, att båda vill hjälpa varandra.

Hur är Sydkorea som lag och hur skulle du beskriva dem?

– De är ett rörligt lag som är ganska likt Peru på många sätt. De vill få in spelare i ytorna mellan vårt mittfält och försvar, så det gäller att vi spelar kompakt för att minska de ytorna.

Se hela intervjun i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.