Rosengårds Teagan Micah fick en otäck smäll i Champions League-matchen mot Benfica. Foto: BILDBYRÅN

Otäck huvudskada på Teagan Micah när Rosengård slogs ut ur Champions League

För fjärde matchen i rad blev det förlust i Champions League-gruppspelet för Rosengård och respass från turneringen.

Men det stora orosmolnet efter matchen mot Benfica är hur det gick med målvakten Teagan Micah.

Det var i den 56:e minuten som Benfica i en spelvändning försökte spela fram Cloe Lacasse till ett friläge. Bollen blev något för hårt slagen och i stället kunde en utrusande Teagan Micah från Rosengårdmålet slänga sig och täcka bollen. Samtidigt sträckte sig Lacasse för att få en tå på bollen och råkade sedan springa in i huvudet på en liggande Micah.

– Det var modigt målvaktsspel. Hon slängde sig och täckte bollen men blir träffad av en olycklig fot rakt i ansiktet. Det var helt oavsiktligt av Lacasse, men det här ser otäckt ut, sa DAZN:s kommentator.

Teagan Micah fick snabbt undersökas av Rosengårds lagläkare och sex minuter senare signalerade de för byte och fick hjälpa Micah kliva av planen.

Olivia Schough: ”Tufft”:

Rosengård gjorde matchens första mål efter en halvtimmes spel då Olivia Schough vek in från vänsterkanten och avlossade ett skott mot bortre stolpen som styrde på försvarare och gick i en båge över målvakten.

Just Cloe Lacasse svarade sedan med att göra två mål inom loppet av tre minuter och tog därför ledningen åt Benfica precis innan halvtidsvilan. Bara två minuter in i andra halvlek kom sedan 3-1 för Benfica vilket också blev slutresultatet.

”Det är det som stör mig mest”

Med förlusten stod det även klart att Rosengård inte kan avancera från gruppen, då de som bäst kan bli tredje bästa lag.

– Alla matcher i Champions League har varit otroligt tuffa, men jag tycker att vi har gjort det bättre än vad siffrorna säger, det är det som stör mig mest. I Champions League kan man inte göra misstag, då blir det mål direkt. Det är så vi har förlorat matcher och det suger, säger Olivia Schough till SVT Sport.

Rosengård tränare Renée Slegers: ”Fick vår lektion”: