Barcelonas Coutinho och Real Madrids Sergio Ramos deppar efter chockförlusterna. Foto: TT/Bildbyrån

Skrällresultaten – både Real Madrid och Barcelona förlorade

Uppdaterad
Publicerad

Det hör inte till vanligheten att både Real Madrid och Barcelona förlorar i samma omgång i La Liga – men på onsdagskvällen hände det.

Båda lagen åkte på sina första förluster för säsongen när Sevilla och Leganés blev för tuffa.

Förra säsongen såg Barcelona ut att gå obesegrade genom den spanska högstaligan – tills de förlorade i den näst sista omgången mot Levante. I år dröjde det inte längre än till den sjätte omgången innan den första förlusten kom.

Laget inledde årets första fyra matcher med att vinna komfortabelt, men sedan dess har det kommit grus i maskineriet.

Senast fick de bara 2–2 hemma i det katalanska derbyt mot Girona. I dag kom första förlusten när Leganés, sjuttondeplacerade i fjol, vann med 2–1 på hemmaplan efter två mål på två minuter i den andra halvleken.

Real förlorade stort

Ett perfekt möjlighet för Real Madrid att ta över förstaplatsen – trodde de flesta. Men då misslyckades Gareth Bales lag att ta vara på den osedvanliga chansen och åkte även de på sin första förlust för säsongen.

Sevilla, som inlett säsong knackigt, körde över ”Marängerna” på hemmaplan och vann med hela 3–0.

En rejäl missräkning för båda lagen, men desto mer glädjande för titelutmanande Atlético Madrid, som nu knappar in och endast ligger två poäng bakom de serieledande jättarna. Real Madrid ligger nu på samma poäng som Barcelona i toppen av La Liga.

La Liga

CD Leganés logo

CD Leganés

2 - 1

FC Barcelona logo

FC Barcelona

Estadio Municipal de Butarque, Leganés
Publik: 12231
Domare: Alberto Undiano Mallenco

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.