Shanice van de Sanden och Ronald de Boer. Foto: Bildbyrån

Legendaren sågar nederländska stjärnan: ”Hon har blivit övermodig”

Uppdaterad
Publicerad

Nederländerna har tagit sig till sin första VM-semifinal genom tiderna. Då ser legendaren Ronald de Boer bara ett problem – stjärnan Shanice van de Sanden.

– Det ser ut som att hon har blivit övermodig, säger han till tidningen De Telegraaf.

26-åriga Shanice van de Sanden har gjort över 60 landskamper och är en av de mest omtyckta spelarna i Nederländerna. Hon är också en av världens snabbaste offensiva spelare, men i VM har hon inte fått till det.

Då vill legendaren Ronald de Boer, tidigare i Ajax och Barcelona, att hon bänkas i VM-semifinalen mot Sverige.

– Hon har fått mycket uppmärksamhet och signerat flera sponsorkontrakt. Jag kanske överdriver, men det känns som att hon har börjat tro att hon kan göra mer än att bara springa snabbt, säger han till De Telegraaf.

Van de Sanden spelar till vardags i just Lyon, där även kvällens match spelas. Där har hon fått nöta en del bänk den gångna säsongen.

– Shanice har ett vapen, hennes snabbhet. Hon måste använda det. Jag tycker att hon vill ha bollen på fötterna för ofta nu. Det gör att hon kommer i situationer där hon egentligen inte kan göra något alls. Det känns som att hon har blivit övermodig, säger De Boer som spelade i Nederländernas landslag från 1993–2003.

De Boer vill istället se 22-åriga Lineth Beerensteyn, lagkamrat med Fridolina Rolfö i Bayern München den gångna säsongen, från start.

SVT Sport snackar upp semifinalen klockan 19.55. Jane Björck, Diljen Otlu och Frida Östberg direkt från Lyon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.