Leo Messi, med nummer 10, firas efter sitt historiska 644:e mål för Barcelona. Foto: TT

Leo Messi slog Pelés målrekord

Uppdaterad
Publicerad

I lördags tangerade Leo Messi Pelés rekord på 643 mål för samma klubb. Sent i går kväll slog argentinaren rekordet när han gjorde avslutande målet i 3-0-segern för Barcelona i Valladolid och står nu ensam i toppen på 644 mål.

Messi fick en fin klackskarvning i djupet av 18-årige talangen Pedri och kunde sätta bollen i nät bakom Jordi Masip. Fri med målvakten Jordi Masip placerade han bollen i den högra burgaveln.

Sedan hade Messi en boll i stolpen men det blev aldrig ett 645:e mål. Det får vänta för 33-åringen. Det var ett historiskt ögonblick i Messis karriär.

”När jag började spela fotboll trodde jag aldrig att jag skulle slå några rekord, särskilt inte Pelés som jag slog i dag. Jag kan bara tacka alla som har hjälpt mig under alla dessa år, mina lagkamrater, min familj, mina vänner och alla som stöder mig varje dag”, skriver Messi på Instagram.

Gratulerades av Pelé i lördags

Redan i lördags gick Pelé, som gjorde sina mål för Santos 1957-74, ut på sina sociala medier och gratulerade Messi.

”Precis som du vet jag hur det är att älska att ha samma tröja varje dag. Precis som du vet jag att det inte finns något bättre än att befinna sig på den plats där vi känner oss hemma. Grattis till ditt historiska rekord, Lionel”, skrev Pelé vars ord passar ännu bättre i dag.

Den 80-årige trefaldige brasilianske världsmästaren lyfter fram Messis enastående karriär:

”Men framför allt grattis till din fantastiska karriär i Barcelona. Berättelser som vår om att älska samma klubb så länge kommer tyvärr att bli allt mer sällsynta inom fotbollen.”

KLIPP: Messi eller Ronaldo – vem är egentligen bäst?

La Liga

Real Valladolid logo

Real Valladolid

0 - 3

FC Barcelona logo

FC Barcelona

Estadio Municipal José Zorrilla, Valladolid
Publik: 0
Domare: Mario Melero López

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.