Lewandowski historisk – snabbast hattrick någonsin i CL

Det tog 23 minuter i kvällens Champions League.

Sedan skrev Robert Lewandowski in sig i historieböckerna.

Det är det snabbaste hattricket någonsin i Champions Leagues historia – från matchstart till det tredje målet.

Red Bull Salzburg spelar Champions League-slutspel för första gången någonsin. Det första mötet lagen emellan slutade 1-1 efter att Kingsley Coman kvitterat sent för Bayern.

Två straffmål på nio minuter

Hemmalaget Bayern tog tag i matchen direkt och första målet kom redan i den 12:e matchminuten efter en straff. Nio minuter senare var dags igen, även denna gång på straff efter en VAR-granskning. Sedan dröjde det inte ens tre minuter innan den polske anfallsstjärnan fullbordat sitt hattrick – det snabbaste någonsin i CL:s historia (från matchstart till tredje målet).

I minut 31 gjorde Serge Gnabry 4-0 och 5-0 kom i den 54:e minuten, signerat Thomas Müller.

Klassavslut

Salzburg skulle inte se sig själv nollat, utan i den 70:e minuten gjorde Maurits Kjærgaard mål efter ett klassavslut.

Müller ökade på till 6-1 med sitt andra mål i matchen innan Leroy Sané sköt in 7-1 i slutminuterna som också blev slutresultatet.

I och med kvällens hattrick har Lewandowski nu gjort 40 mål eller fler i sju säsonger i rad (alla tävlingar inräknade).