Robert Lewandowski. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lewandowskis rekordfacit: Mål i alla elva ligamatcher

Uppdaterad
Publicerad

Bayern Münchens polska anfallsstjärna Robert Lewandowski är i en sanslös målform. 31-åringen gjorde två mål då hans Bayern slog Borussia Dortmund med 4-0 i ”Der Klassiker” och har därmed gjort mål i samtliga av de inledande elva Bundesliga-matcherna. Det har ingen gjort tidigare.

Mot Borussia Dortmund inledde han målskyttet genom att nicka in 1-0 i den 17:e minuten. 2-0 kom genom Serge Gnabry och sedan var det Lewandowskis tur igen. Därmed satte han sitt 16:e mål på elva matcher.

4-0 kom genom ett självmål av den tidigare Bayern München-spelaren Mats Hummels.

Det är inte heller bara i ligan Lewandowski är i målform. I Champions League har han gjort sex mål på fyra gruppspelsmatcher.

I och med segern är Bayern München trea i Bundesliga som överraskande toppas av Oscar Wendts Borussia Mönchengladbach. Dortmund är ”bara” femma.

Och förresten, i och med dagens målskörd är Lewandowski också den som har gjort flest mål i ”Der Klassiker” genom tiderna.

Bundesliga

FC Bayern München logo

FC Bayern München

4 - 0

Borussia Dortmund logo

Borussia Dortmund

Allianz Arena, München
Publik: 75000
Domare: Felix Zwayer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.