Paok-ägaren Ivan Savvidis stormar planen, till synes beväpnad. Foto: TT Nyhetsbyrån

Klev in på planen: ”En känslosam reaktion”

Publicerad

Den grekiska ligan är avbruten på obestämd tid efter helgens skandalscener. Nu uttalar sig huvudpersonen. – Det var en känslosam reaktion, säger Paok-ägaren Ivan Savvidis i ett uttalande.

Paok jublade, AEK Aten protesterade – och efter ett långt firande valde domaren att döma bort det avgörande målet i matchminut 90.

Paok-ägaren Ivan Savvidis tog sig in på planen, tillsynes beväpnad, och matchen avbröts. I går kom beskedet att grekiska regeringen avbryter hela ligan på obestämd tid. Nu tar Savvidis till orda.

– Jag är väldigt ledsen över det som hände. Jag hade naturligtvis ingen rätt att gå in på planen på det här viset, säger han i ett uttalande.

Savvidis ber om ursäkt för en ”känslosam reaktion” och för ”grekisk fotbolls allmänt negativa skick.” Hans enda avsikt ska ha varit att skydda tiotusentals Paok-supportrar från provokationer och sammanstötningar.

Samtidigt skriver AP att en åklagare inlett en förundersökning mot Savvidis och även kommer att utreda varför polisen inte grep Paok-ägaren på plats.

Ligapresidenten kritisk

I samma veva kritiseras regeringens beslut av ligapresidenten Giorgos Stratos.

– Att avbryta ligan gynnar ingen eller inget. Tvärtom sätter det krokben för allt positivt som uträttats. Det är en fara för hela sporten, inte bara vad gäller den ekonomiska biten, säger han enligt AP.

Stratos menar vidare att han har bett om snabbast möjliga återupptagande av matcherna och upprepar att beslutet är farligt.

Jakob Johansson och Niklas Hult, svenskduon i AEK Aten, berättade i går för SVT Sport om sina intryck av händelsen. Läs intervjuerna genom att klicka på deras namn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer