Medlemmarna i Malmö FF röstade ner förslaget att gå samman med LB07 och startade i stället ett eget damlag som får börja i division 4 till våren. Foto: TT.

Limhamn Bunkeflo 07 tvingas kliva ner – efter Malmö FF-nobben

Uppdaterad
Publicerad

I höstas åkte Limhamn Bunkeflo 07 ur damallsvenskan. Under hösten diskuterades ett samgående med Malmö FF som gick i stöpet. Enligt vad Sydsvenskan erfar har LB07 nu tagit ett inriktningsbeslut på att dra sig ur Elitettan och börja om i division 4.

Medlemmarna ska ha blivit informerade och ett formellt beslut kan komma nästa vecka.

– Det är nästan omöjligt att spela i Elitettan med förutsättningarna från förbundet. Vår resebudget låg på 700 000 kronor med minimal stöttning från förbundet, säger LB07:s ordförande Robert Lenir till Sydsvenskan.

Den stora anledningen är att att klubben blivit av med stora sponsorer som hoppat av.

– Vi har ett hål att fylla i den budget vi la i december, som vi fick besked att helt plötsligt hade vi inte vissa av de intäkter som vi räknat med. Så det blev en stor överraskning, det var intäkter vi haft i flera år, säger Lenir till SVT Sport.

– Det är lite förutsättningarna inom damidrotten, det är tufft för klubbarna. Såhär är tyvärr den bistra verkligheten. Vi kämpar med näbbar och klor för att ge tjejerna det de förtjänar.

Som en ödets ironi kan det nu bli så att Malmö FF, som startat ett eget damlag, och LB07 får mötas i division 4.

En annan konsekvens är också att Svenska Cupen får lottas om. LB07 skulle spela i FC Rosengårds grupp. Den gruppen har redan tappat Kungsbacka som dragit sig ur och Halmia har fått ersätta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.