Medlemmarna i Malmö FF har röstat ja till att ha ett damlag. Foto: Johan Dernelius

Malmö FF startar damlag – nej till sammanslagning med LB07

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen röstade Malmö FF:s medlemmar om klubben ska gå samman med konkurrenten LB07. Slutresultatet blev ja till ett damlag men nej till sammanslagning med LB07.

Under tisdagskvällen samlades många medlemmar till Malmö FF för att rösta om MFF ska ha ett damlag och om det damlaget ska vara LB07. När första röstningen var färdig stod det klart att Malmö FF ska ha ett damlag. Men när röstningen nummer två var färdig röstades förslaget om LB07 ner.

– Det viktigaste för Malmö FF var att få tillbaka damfotbollen. Därför är det glädjande att medlemmarna har fattat det här beslutet. Även om vi har en längre väg att vandra för att nå elitnivå, kommer vi att fortsätta mot samma mål och vision som för vårt herrlag, säger Anders Pålsson, ordförande i Malmö FF, i ett pressmeddelande. 

Långa köer när medlemmarna röstade om damlag i Malmö FF. Foto: Johan Dernelius

Supporterklubb emot fusion

MFF:s officiella supporterklubb skriv innan röstningen på sin hemsida att man motsätter sig en sammanslagning med LB07. Däremot har MFF Support inget emot en damlagssatsning gjord av den egna klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.