LB07s sportchef vill sen en sammanslagning. Foto: SVT

”Vi har dam- och flickverksamhet som MFF saknar”

Publicerad

Det var LB07:s styrelse som la fram förslaget om en sammanslagning och efter förhandlingar var MFF:s styrelse med på idén. Nu har ett förslag presenterats som medlemmarna i de båda föreningarna ska ta ställning till. Tisdagen den 26 november röstar Malmö FFs medlemmar och dagen efter ska LB07-medlemmarna säga sitt i frågan.

Henrik Adolfsson är sportchef i LB07 och han vill se en sammanslagning. Han menar att båda klubbarna skulle tjäna på det. LB07 har en ungdomsverksamhet med 300 flickor och 700 pojkar och dessutom ett damlag som i år åkte ur damallsvenskan.

– Vi har en damverksamhet på elitnivå och en flickverksamhet vilket Malmö FF saknar idag, säger Henrik Adolfsson.

Vad skulle LB07 tjäna på en sammanslagning?

– I damklubbarna är vi väldigt få personer som jobbar med väldigt många olika delar i verksamheten. Köpa in till kiosker, sköta kommunikation och skapa evenemang. I en stor förening som Malmö FF finns det avdelningar och kompetens vilket jag tror skulle gynnat oss, säger Henrik Adolfsson, sportchef på LB07.

Finns det tillräckligt mycket reklam- och sponsorintäkter för både Malmö FF och FC Rosengård ?

– Jag tror att det kommer att stimulera båda föreningarna att göra saker ännu bättre och jag tror att sponsorerna går igång på att det finns konkurrens. Jag tror det kommer vara extremt utvecklande både för den lokala och nationella fotbollen, säger Henrik Adlofsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.