MFF:s vd Niclas Carlnén. Foto: SVT

MFF:s vd: ”Finns utrymme för två damelitlag i Malmö”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF:s styrelse vill nu ha både dam- och flickverksamhet i föreningen. Tisdagen den 26 november blir det ett extra årsmöte där medlemmarna bestämmer om det blir ett sammangående med LB07 eller om Malmö FF själva startar ett damlag från den lägsta divisionen.

LB07 har idag 700 pojkar och 300 flickor i sin ungdomsverksamhet. De har dessutom ett damlag som åkte ur damallsvenskan i år och ett herrlag i division 2. Om det blir en sammanslagning av Malmö FF och LB07, som klubbarnas styrelser föreslår, så blir det många fördelar för Malmö FF. Niclas Carlnén är vd i Malmö FF:

– Jag tror att det är ett sätt att följa med i samhället. Den här frågan är alltid aktuell och speciellt i Sverige som har kommit väldigt långt i ett jämställdhetsperspektiv. Det är klart om vi kan få in flick- och damlag så tar vi också nästa steg. Malmö FF har inte riktigt lyckats med att ha flickverksamhet upp till 16 års ålder så ser vi att vi behöver ha förebilder i ett damlag, säger Niclas Carlnén.

Vad skulle Malmö FF vinna på en sammanslagning med LB07?

– När det gäller flicksidan så får man ju bredden direkt och vi får fler flickspelare. Utifrån den vision vi har att närma oss Europa så får vi vid en sammanslagning av klubbarna en bredd på pojksidan direkt och en farmarklubb på herrsidan som kan vara plantskolan som ger speltid för våra yngre spelare. Det här samarbetet har tickat i många boxar helt enkelt.

Finns det plats i en stad som Malmö för två damelitklubbar – MFF dam och FC Rosengård?

– Jag tror absolut att det finns utrymme för två damelitlag i Malmö. Utan tvekan.

Ni är inte rädda att ni undergräver FC Rosengårds status i fotbollsverige genom att dra igång ett damlag i Malmö FF?

– Nej, det tror jag inte. Jag tror snarare att det kan trigga oss att vi har två bra lag i Malmö som ger lokala derbyn med mycket publik och känslor. Jag skulle nog bara se det som en fördel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.