Långa dagar för att Hanna Persson i LB07 ska ha råd att spela fotboll. Foto: SVT

Från charken direkt till träning fem dagar i veckan

Publicerad

Snart avgörs det om Malmö FF ska slås ihop med LB07. För Hanna Persson är en sammanslagning självklar. På så sätt hoppas hon på att sippa jobba fem dagar i veckan för att ha råd att spela fotboll.

Hanna Persson spelar  i Limhamn-Bunkeflo (LB 07) och hon har under årets damallsvenska jobbat fem dagar och tränat fem dagar i veckan. Och dessutom spelat minst en match i veckan.

– Man gör det för att man brinner för fotbollen. Det är klart att det hade varit roligt om man kunde lägga ännu mer tid på fotbollen och göra det man verkligen vill till 110 procent.

Malmö FF har idag inget damlag medan LB07 har ett lag som åkte ur damallsvenskan i år. LB07 har dessutom 300 flickor i sina ungdomslag.

Den 26 och 27 november avgörs det om det blir en sammanslagning mellan Malmö FF och LB07. Först ska Malmö FF:s medlemmar säga sitt och därefter LB07:s medlemmar. Bland damspelarna i LB07 är stödet för en sammanslagning stort.

SVT Nyheter Skåne följde Hanna Persson en vanlig dag. Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.