Linda Sällström. Foto: Bildbyrån.

Linda Sällström om mardrömmen i Paris FC

Uppdaterad
Publicerad

Finska måldrottningen Linda Sällström kom tillbaka till damallsvenskan och Vittsjö lagom till EM.

Inför mästerskapet berättar anfallaren om mardrömmen i Frankrike och Paris FC.

– Det var till och med så illa att jag hoppades att jag inte skulle behöva spela. Att jag skulle få sitta på bänken, eller ännu bättre på läktaren, säger hon till Yle.

Veteranen Linda Sällström har under åren spelat i flera damallsvenska klubbar och gör i år sin femte säsong i skånska Vittsjö.

2018 lämnade hon klubben för franska Paris FC, där hon stannade i tre säsonger. Men tiden där blev inte som hon tänkt – det hårda klimatet och den stora negativiteten bröt ner henne.

– Det gick så långt att jag inte tyckte att fotboll var roligt över huvud taget. Jag tänkte att jag biter ihop, satsar på EM och efter det får jag äntligen sluta, då behöver jag inte spela fotboll, säger Sällström till Yle.

Utskälld av juniorer

Hon berättar bland annat att till och med juniorspelare i laget skällde ut henne.

– Jävla sopa, det var den feedbacken man fick. De har knappt spelat och så kommer de och bara skriker åt mig. Då känner man bara vad fan är det här för något?

Våren har varit skadekantad för 33-åringen som dragits med en överbelastningsskada. Men nu ska hon vara redo för EM och tack vare flytten tillbaka till damallsvenskan har hon också hittat glädjen till fotbollen igen.

– Det tog inte lång tid innan jag kände att nu vill jag inte alls sluta. Jag sprang runt på planen och tänkte: vad är det här för känsla? Det här är ju roligt!

KLIPP: Emmi Alanen om varför finska spelare väljer Sverige (9 juni):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emmi Alanen hoppas på en plats i den finska EM-truppen. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.