Linda Sembrant förlänger med Bayern München Foto: Bildbyrån

Linda Sembrant förlänger med Bayern München

Uppdaterad
Publicerad

Än är inte 37-åriga Linda Sembrants karriär över. I dag blev det klart att den svenska landslagsbacken förlänger med tyska storklubben Bayern München.

– Det är med en stor stolthet att skriva på för ett av världens bästa klubblag, kanske ett av mina stoltaste ögonblick i karriären utifrån var jag är i livet, säger Sembrant till SVT Sport.

Linda Sembrant gick till den tyska klubben på lån i januari efter en lång sejour hos Juventus.

–Dessa första månader i Bayern har varit framgångsrika och jag ser fram emot att spela även nästa år med Bayern, se vad vi ska åstadkomma, både i ligan och Champions League, säger Sembrant till SVT Sport.

Damlandslaget i fotboll

Efter att nu ha funderat över framtiden och om det skulle bli en fortsatt satsning eller inte är nu en förlängning på ett år med den tyska mästarklubben underskrivet.

Kärlek och glädje till fotboll

– Jag har känt efter och försökt förstå var jag står just nu i livet för att kunna ta det bästa beslutet för mig själ, säger Sembrant till SVT Sport.

Vad avgjorde att du valde att fortsätta i Bayern?

– Kärleken och glädjen till att spela fotboll på den högsta nivån. Jag älskar det fortfarande och jag har hungern till att vara mitt bästa jag varje dag. Jag älskar fortfarande att träna, vinna, pusha mig själv, hela tiden ha en hög standard på allt jag gör.

Sembrant hyllas av sportchefen

”Linda tog omedelbart en viktig roll i laget i januari. Hon spelade en stor roll i att vi lyckades så bra den här säsongen och vann tyska mästerskapet”, säger Bianca Rech, klubbens sportchef på damsidan.

Det var ett styrkebesked redan då Linda Sembrant efter korsbandsskadan kom tillbaka till spel i Juventus och landslaget inför EM 2022. Och nu satsar hon alltså vidare.

Hur långt framåt tänker du?

– Både med klubblag och landslaget, så har jag inte tidsbestämt något framöver utan det får komma när det känns rätt, säger Sembrant.

ARKIV: Sembrant om en tränarroll i framtiden (15 juli 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tränarrollen får vänta för Linda Sembrant.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet